Termeni si Conditii

Pentru plasarea unei comenzi, va rog sa intelegeti si acceptati urmatoarele conditii:

1. Comanda unui produs se poate realiza prin urmatoarele mijloace:

- prin e-mail la adresa . Dupa primirea comenzii pe e-mail, veti fi contactat de un reprezentant al Endor,  pentru confirmarea comenzii si a datelor de livrare.

- telefonic, la: +40 757 074 064 de Luni pana Vineri - orele 9.30 - 18 si Sambata orele 9.30 - 14.

2. Comenzile la  produsele care se afla pe stoc vor fi expediate in cel mult 3 zile lucratoare de la confirmarea comenzii. Dupa efectuarea expedierii, veti primi un nr. AWB pentru a putea urmari livrarea. Pentru produsele care nu se afla pe stoc,  va vom comunica cel mai scurt timp obtinut pentru onorarea comenzii.

3. Plata comenzii se poate face astfel:

- esalonat prin transfer bancar: un avans la plasarea comenzii (minimum 50%, in functie de produsul comandat si cantitate) si restul la livrare, in baza facturii proforme emise de firma noastra;

- ramburs la primire;

- numerar la ridicarea marfii din sediul nostru.

Pentru produsele de valoare foarte mare, in baza unui contract semnat de ambele parti, se pot accepta si alte metode de plata cum ar fi acreditiv sau scrisoare de garantie bancara.

Ne rezervam dreptul de a solicita plata in avans pentru produsele comandate, indiferent daca ele exista pe stoc sau sunt aduse la comanda. In momentul la care produsul poate fi livrat, clientul va plati diferenta la pretul final. Pentru fiecare plata, vor fi emise facturi fiscale de avans si finale.

4. Transportul produselor comandate este asigurat prin Fan Curier. Costul transportului este inclus daca valoarea comenzii depaseste 1500 RON. Clientul poate afla pretul aproximativ al transportului folosind calculatorul de tarife al Urgent Cargus la http://www.fancourier.ro/tools/estimare-cost-livrare/ 

Pentru transportul comenzilor de volum mare, transportul va fi asigurat de un transportator specializat pentru astfel de incarcaturi sau se poate aranja ca marfa sa fie ridicata de client de la sediul nostru.

5. Anularea comenzii poate fi facuta pana la o data care va fi stabilita cu fiecare client in parte. Daca se renunta la comanda, suma platita va fi restituita in termen de 35 de zile. Din suma platita de client vor fi retinute taxele bancare si de restocare si transport ce pot fi cuprinse intre 15% si 40% din valoarea marfii comandate. Daca se comanda alta marfa de valoare asemanatoare sau mai mare, nu se va percepe nici o taxa de restocare.

6. In cazul contractelor incheiate la distanta, cumparatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Conditiile de mai sus nu se aplica in cazul comertului electronic. Cumparatorii  persoane fizice au dreptul de a returna, pe cheltuiala proprie, fara nici o obligatie, produsele cumparate la distanta in termen de 14 zile calendaristice de la primire, in urma efectuarii unei notificari scrise, cu conditia ca acestea sa fie intr-o stare resigilabila, sa nu prezinte semne de uzura, praf, grasimi, zgarieturi, indoituri, cat si mecanice, iar ambalajul original sa fie complet si in stare perfecta. Contravaloarea produselor (mai putin alte taxe si comisioane suportate direct sau indirect de cumparator in momentul achizitiei) va fi restituita in termen de 14 de zile de la primirea lor prin transfer bancar, in contul furnizat de client. Intrucat legea prevede posibilitatea diminuarii valorilor produselor rezultata din manipularea acestora ("Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultate din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor"), in cazul in care produsele returnate prezinta urme de utilizare, iar ambalajul a fost desigilat si nu este in perfecta stare, firma noastra va percepe o taxa de uzura intre 15% si 50% din valoarea de achizitie a produsului, in functie de gradul de uzura apreciat de noi. Nu pot fi returnate: produse executate/furnizate dupa specificatiile si la comanda cumparatorului, produsele profesionale furnizate la comanda speciala, produse consumabile si programe informatice.

Dreptul de returnare a produselor nu se aplica cumparatorilor persoane juridice. Acceptam doar in anumite cazuri pe care le consideram bine intemeiate si reciproc avantajoase returnarea produselor achizitionate de catre persoane juridice.

7. Garantia produselor este de 1 an daca nu se specifica altfel.