Luna & Fujifilm

Calatorind spre Luna

Lentilele Fujinon, special proiectate pentru spatiul cosmic se indreapta spre Luna. Functionand ca "ochi" ai satelitului lunar Selene, lentilele capteaza imagini ale suprafetei lunare la o rezolutie fara precedent. Totul trebuia sa fie absolut perfect inaintea lansarii; trebuie evitate reparatiile in spatiul cosmic. Aceste lentile trebuie sa indure socul decolarii, sa fie cat se poate de usoare si sa suporte radiatiile. Tehnologia optica dezvoltata de Fujifilm a facut ca aceste lentile sa devina o realitate.

Satelitul lunar "Selene" investigheaza misterele originii lunii

Selene orbiteaza la aproximativ 100 km deasupra suprafetei lunare pentru explorarea acesteia. Luna este o aparitie familiara pe cerul noptii. Cum s-a format Luna ? Cum a evoluat si a ajuns la forma prezenta ? Selene va conduce 15 misiuni timp de un an pentru a aduna date care sa ajute oamenii de stiinta in studiul acestor mistere. Proiectul Selene, cel mai extins program de explorare a Lunii de la Apollo, este indeaproape urmarit de mai multe natiuni.

Tehnologiile optice Fujifilm ofera o rezolutie inalta fara precedent

Camera de scanare a solului lunar de inalta rezolutie montata pe Selene poate identifica obiecte mici de pana la 10 metrii si poate reda o imagin estereoscopica a terenului lunar. Va achizitiona date pentru a crea o harta topografica lunara completa. Camera de cercetare pentru minerale este o camera de imagini multi-band. Camera utilizeaza 9 benzi pentru a sonda distributia mineralelor. Capabila sa identifice obiecte mici de pana la 20 metrii, o vasta imbunatatire in precizie comparativ cu ccamerele conventionale, aceasta camera de luat vederi va inregistra distributia materiei prime pe intreaga suprafata lunara. Tehnologia optica Fujifilm are ultra-rezolutie: obiecte de 10 metrii si 20 metrii sunt identificabile de la 100 km distanta.

Lentilele Fujinon, concepute special pentru spatiu, sunt ochii omenirii

Selene a intrat in faza de observatii constante, si trimite continuu catre Terra, la o distanta de 380,000 km, imagini cu suprafata selenara. Aceste imagini, vazute de oameni pentru prima data, ofera o imagine clara si a celui mai mic crater. Oamenii de stiinta vor studia aceste imagini pentru a invata despre Luna, iar aceasta ii va ajuta sa faca predictii mai precise pe viitor. Realizate special pentru spatiul cosmic, lentilele Fujinon servesc ca ochii ai umanitatii.